Van Marcke

 

Kortrijk

De familiale groep Van Marcke vloeit voort uit het bedrijf dat in 1929 in Kortrijk werd opgericht door Raymond Van Marcke. Aanvankelijk was het een distributieonderneming voor sanitaire toestellen en installatiemateriaal. Al vrij snel evolueerde de onderneming tot een der grootste verdeelcentra van België.

Op industrieel vlak is de evolutie al even spectaculair. In 1939 diversifieert de onderneming met de oprichting van Mewaf, waar men kantoormeubilair gaat produceren. Ten slotte start Van Marcke in het begin van de jaren '80 zijn eigen logistieke activiteit, nadat in 1978 Transport International Nieuwenhuyzen (TIN) was opgekocht. Van Marcke Logistics moet de groep een totale autonomie geven in zijn activiteiten.

De industriële activiteit stelt 515 mensen te werk en vertegenwoordigt in waarde een derde van de groepsactiviteit. Het zwaartepunt ligt op de productie van kantoormeubelen, sanitaire uitrusting, laboratoriummaterieel, membranen voor dichting van daken (roofing), het vormgieten van synthetische materialen en de fabricatie van elektronische kranen. Zo is bijvoorbeeld Mewaf International de tiende Europese fabrikant van bureaumeubelen en opbergkasten volgens de lijst van het CSIL.

De groep is in België het nummer één in zijn sector en staat in Europa op nummer vier voor wat betreft familiale handelsondernemingen, gespecialiseerd in sanitair en centrale verwarming. Van Marcke is een van de eerste Europese groepen die een volwaardige en hoogstaande communicatie en IT-structuur hebben geïntegreerd.

De familiale groep Van Marcke bestaat momenteel uit een veertigtal ondernemingen die vooral actief zijn in België, maar ook in Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg, Nederland, Malta en de Verenigde Staten.

Van Marcke
Weggevoerdenlaan 5
8500 Kortrijk
Tel: (056)23.75.11

E: vm.info@vanmarcke.be
Van Marcke te Kortrijk | Meubilair Belgie | Excellenza